Waanzin !!

Het nieuws van november 2015
administrator1
Site beheerder
Berichten: 1132
Lid geworden op: 18 sep 2002, 17:52

Waanzin !!

Berichtdoor administrator1 » 21 nov 2015, 14:40

Mensen, ga weg bij Zilveren kruis. Dat advies geven FNV, cliëntenorganisaties en ouderenbonden aan gebruikers van wijkverpleging in Utrecht. Reden voor het opvallend advies is een omstreden proef van de zorgverzekeraar.

Maar ik hoop dat mensen goed nadenken voor ze dit soort stappen zetten. Tachtig procent houdt gewoon dezelfde zorgverlener
Christine Rompa
Zilveren Kruis wil per wijk zorgverleners aanwijzen die de voorkeur krijgen en het voortouw moeten nemen. Andere aanbieders krijgen minder betaald. De verzekeraar wil zo versnippering tegengaan.

De bonden en organisaties vrezen dat door de handelwijze van Zilveren Kruis mensen volgend jaar hun vertrouwde hulpverleners kwijtraken.

Voorwaarden
Verzekeraars VGZ, CZ en DSW hebben al aangegeven de Utrechtse verzekerden tegen vergelijkbare voorwaarden over te willen nemen. De grootste thuiszorgorganisatie Careyn garandeert de overstappers de zorg te blijven leveren zoals ze dat nu gewend zijn. Eerder deze maand verloor Careyn op formele gronden een rechtszaak tegen Zilveren Kruis om de pilot stop te zetten.

Zilveren Kruis wil niet ingaan op de oproep van de organisaties om bij haar weg te gaan. Woordvoerder Christine Rompa noemt het een goed recht van alle verzekerden om van verzekeraar te wisselen. ,,Maar ik hoop dat mensen goed nadenken voor ze dit soort stappen zetten. Tachtig procent houdt gewoon dezelfde zorgverlener.''

Stroomlijnen
Volgens Rompa groeit onder zorgaanbieders en verzekerden het begrip voor de pilot.De verzekeraar start op 1 januari met een drie jaar durende proef om de wijkverpleging te stroomlijnen. Nu zijn bijna zestig verschillende aanbieders actief.

Vanaf volgend jaar betaalt Zilveren Kruis nog maar aan één aanbieder per wijk het volle pond. De rest krijgt 75 procent van dat tarief. Dat moet ertoe leiden dat de voorkeursaanbieder de centrale spil in de zorgverlening wordt. Nu werkt de versnippering volgens de verzekeraar niet in het voordeel van de patiënt.

Een andere verzekeraar kiezen, is de enige mogelijkheid iets te doen. Ik adviseer mensen zeker dat te overwege
Marthijn Laterveer
Bezwaren
De huidige marktleider Careyn heeft vijf van de achttien Utrechtse wijken toegewezen gekregen. Nieuwkomer Buurtzorg mag er tien voor haar rekening nemen. Huisartsen, ziekenhuizen en belangenorganisaties vrezen dat door de wijzigingen veel netwerken en contacten verloren gaan, ook als de proef mislukt.

Ook leven er principiële bezwaren tegen het verminderen van de keuzevrijheid voor patiënten en zijn er zorgen over verlies van gespecialiseerde wijkverpleging. Bij onder meer het St. Antonius Ziekenhuis bestaat de vrees dat patiënten die nu thuis behandeld kunnen worden, straks daarvoor weer naar het ziekenhuis moeten.

Cliëntenorganisaties
,,Een andere verzekeraar kiezen, is de enige mogelijkheid iets te doen. Ik adviseer mensen zeker dat te overwegen,'' zegt coördinator Marthijn Laterveer van het platform van cliëntenorganisaties LOC Zeggenschap in de Zorg uit Utrecht. Ook ANBO-voorzitter en oud-huisarts Joop de Bruin raadt mensen aan over te stappen.

Cor de Beurs van FNV Zorg en ook diverse zorgverleners in de stad raden aan Zilveren Kruis vanwege de proef te verlaten, maar willen dat omwille van hun relatie met de verzekeraar niet hardop zeggen.Zilveren Kruis, voorheen Agis, is met 140.000 verzekerden van oudsher marktleider in de stad. Zo'n 2600 klanten van hen ontvangen wijkverpleging.
Lees ook
Rekening ziekenhuis valt vaak te hoog uit
Zilveren Kruis de fout in met klantgegevens
Neem nu een abonnement op het AD!
Beleef de magie van de Disney lees- & luisterboekjes

administrator1
Site beheerder
Berichten: 1132
Lid geworden op: 18 sep 2002, 17:52

Re: Waanzin !!

Berichtdoor administrator1 » 21 nov 2015, 14:43

Waar bemoeien die minkukels zich toch mee ! Omdat ze weer eens niet hun zin krijgen? Elke keer hetzelfde liedje. Je wordt er zo moe van !! Straks weer massa's mensen in de WW omdat de achterlijke vakbond werken onbetaalbaar maakt. Het moet wel allemaal passen dwazen. je kunt wel jaren blijven leeg trekken maar het resultaat zien we dagelijks. Ouderen komen niet meer aan het werk en het werk wat er is wordt gedaan door Oostblokkers. En die zeuren niet ! Dus, ... dan maakt een werkgever snel een keuze. Of allerlei vakbondgezeik of een harde werker die je niet hoort. Wie denk je dat de werkgever kiest ??


Terug naar “November 2015”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast