Participatie waanzin

Hier staat het nieuws over de maand juni 2014
administrator1
Site beheerder
Berichten: 1132
Lid geworden op: 18 sep 2002, 17:52

Participatie waanzin

Berichtdoor administrator1 » 26 jun 2014, 11:55

Foto: ANP
De Participatiewet voegt de Wet werk en bijstand (Wwb), de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) en de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong) samen.

De wet verplicht werkgevers de komende jaren om 125.000 arbeidsplaatsen voor arbeidsgehandicapten te creëren. Als dit aantal niet wordt gehaald treedt een quotumwet in werking. Deze wet geeft de overheid de mogelijkheid om bedrijven met te weinig arbeidsgehandicapten sancties op te leggen.

Te vrijblijvend
Volgens de FNV zijn de afspraken in de Participatiewet veel te vrijblijvend. 'Onze oproep aan de Eerste Kamer: laat staatssecretaris Klijnsma haar huiswerk doen. Zij moet regelen dat gemeenten verplicht blijven om zorg te dragen voor arbeidsgehandicapten die graag willen werken,' schrijft FNV-voorzitter Ton Heerts.

Het CNV is minder kritisch maar roept de Tweede Kamer op om de komende jaren de vinger aan de pols te houden. 'Het gaat om een adequate begeleiding van mensen met een arbeidsbeperking. Wij zullen de Kamer hierop blijven aanspreken,' aldus CNV voorzitter Maurice Limmen.

Senaat grotendeels overtuigd
Naar alle waarschijnlijkheid wordt de Participatiewet op 1 juli goedgekeurd door de Eerste Kamer. De wet treedt dan op 1 januari 2015 in werking. Tijdens de behandeling in de Eerste Kamer hadden vooral de partijen die eerder in de Tweede Kamer tegenstemden kritiek op de wet. 'Ik verwijt het kabinet dat het de verdenking op zich laadt dat het vooral om budgettaire redenen heeft gekeken waar miljarden kunnen worden bespaard en dat het daarbij ook is uitgekomen bij de wereld van de sociale zekerheid,' stelde GroenLinks senator Tof Thissen.

Kleinsma: 'Als wij nooit iets zouden doen aan de groepen WSW, Wajong en bijstandsgerechtigden, zouden die groepen behoorlijk groeien in de loop der jaren. Wij geven nu minder meer geld uit aan deze groepen. Dit betekent dus dat wij ook kijken naar het budget, waar inderdaad een taakstelling op zit. De filosofie achter deze wetgeving is dat ieder mens in Nederland moet kunnen meedoen en dat het eigenlijk heel normaal moet worden voor werkgevers om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen.'

administrator1
Site beheerder
Berichten: 1132
Lid geworden op: 18 sep 2002, 17:52

Re: Participatie waanzin

Berichtdoor administrator1 » 26 jun 2014, 11:56

De zoveelste verplichting komt er weer aan. En willen we dat dan ? Wordt totaal niet naar gevraagd. Het wanbeleid van overheid en vakbonden komt op het conto van de werkgevers terecht. Volkomen onzinnig! Weer een reden om vlug mensen te ontslaan en te maken dat je uit het werkgevers harnas en onder de curatele van de overheid vandaan komt !!


Terug naar “Juni 2014”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast