Stille curator

Hier staat het nieuws over de maand februari 2014
administrator1
Site beheerder
Berichten: 1132
Lid geworden op: 18 sep 2002, 17:52

Stille curator

Berichtdoor administrator1 » 18 feb 2014, 18:37

Vakbonden en ondernemingsraden zouden verplicht moeten worden geconsulteerd wanneer voor een noodlijdend bedrijf een zogeheten ‘stille curator’ wordt ingeschakeld.
De bonden kunnen dan afspraken maken over dreigend ontslag of een eventuele doorstart. Dat stelt CNV Vakmensen dinsdag. De vakbond pleit ervoor de verplichting wettelijk te regelen in de wet continuïteit ondernemingen, waarvan minister Ivo Opstelten van Justitie binnenkort een voorstel aan de Tweede Kamer voorlegt. Stille bewindvoerder Rechtbanken benoemen steeds vaker een stille curator nog voordat een bedrijf feitelijk failliet is verklaard. Die onderzoekt dan achter de schermen de mogelijkheden van een eventuele doorstart zonder dat er bijvoorbeeld reputatieschade ontstaat door het dreigend bankroet. Vakbonden voelen zich door de introductie van zo’n functionaris buiten spel gezet. ,,De ondernemer is gedurende de inzet van een stille curator verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en kan daardoor geheel zelf bepalen welke werknemers en onder welke condities na een eventuele doorstart mee gaan in de nieuwe onderneming”, stelt CNV. ,,De belangen van de ondernemer worden daarmee optimaal gediend, maar de belangen van schuldeisers en het personeel totaal niet.

administrator1
Site beheerder
Berichten: 1132
Lid geworden op: 18 sep 2002, 17:52

Re: Stille curator

Berichtdoor administrator1 » 18 feb 2014, 18:40

En wie betaald het personeel ? De vakbonden? Ik dacht het niet. Wie betaald , BEPAALD !! Als deze wet doorgang vindt dan zullen er nog meer bedrijven mensen gaan ontslaan en nog meer bedrijven failliet gaan. Als de ondernemer bepaald wie er mag blijven en niet is de kans op succes vele malen groter dan dat vakbonden dat doen. Immers, de rotte appels en luibakken, ziek, zwak en misselijk figuren worden eruit gegooid en de gemotiveerde blijven over. Logisch lijkt me. Weg met achterlijke vakbonden waar we NIETS aan hebben. Hoe gaat het trouwens met de 187 mensen die de vakbond ZELF aan het ontslaan is ? Die krijgen lekker tot 2018 volledig doorbetaald over de ruggen van de contributie betalende leden ?? Ja, ja, het is maar dat u dat ook weet !!


Terug naar “Februari 2014”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast